Японський автовиробник Nissan закриває завод у Китаї

16:06 22.06.2024
Японський автовиробник Nissan закриває завод у Китаї

Один із найбільших світових автовиробників компанія Nissan Motor на тлі загострення конкуренції з китайськими виробниками електромобілів і падіння продажів закриває один із восьми своїх заводів у Китаї. Про це повідомляє Kyodo.

Ідеться про завод у місті Чанчжоу провінції Цзянсу на сході Китаю, який виробляв близько 130 тисяч авто на рік, приблизно 10% виробництва Nissan у Китаї. Він був відкритий нещодавно, у листопаді 2020 року, а вже до кінця червня повністю припинить роботу.

Наразі компанія Nissan управляє вісьмома автозаводами в Китаї у партнерстві з державною китайською корпорацією Dongfeng і щорічно будує на них близько 1,6 мільйона легковиків і позашляховиків.

Nissan, як і інші японські автовиробники, останнім часом зіткнулися з різким падінням продажів своїх авто на найбільшому в світі автомобільному ринку, звідки їх витісняють місцеві китайські виробники електромобілів, підтримувані урядом країни.

Минулого року рішення припинити виробництво автомобілів у Китаї прийняла Mitsubishi Motors, японська Honda скорочує виробництво і зменшує кількість працівників на своїх підприємствах у Китаї.

За даними Китайської асоціації автовиробників, частка авторинку японських компаній у Китаї станом на травень зменшилася до 12,1% із 23,1% у 2020 році, тоді як частка місцевих брендів за той же період зросла до 61,3% із 38,4%.


Источник: Укрінформ
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015