У США створили симулятор водіння зі змішаною реальністю

15:19 22.06.2024
У США створили симулятор водіння зі змішаною реальністю

Дослідники з Cornell Tech розробили новий симулятор водіння під назвою Portobello, який об'єднує віртуальну і змішану реальності, даючи змогу водіям і пасажирам бачити віртуальні об'єкти, накладені на реальний світ.

Ця технологія відкриває нові можливості для проведення досліджень як у лабораторії, так і на дорозі, що команда називає «переносимістю платформи».

Дослідницька група під керівництвом Венді Джу з Корнельського інституту Джейкобса презентувала свою роботу на конференції ACM з людського фактора в обчислювальних системах.

До команди увійшли докторанти Фаньджун Бу, Стейсі Лі, Девід Гедіке, Марк Коллі та промисловий консультант Гьянендра Шарма з Woven by Toyota.

Portobello дає змогу використовувати гарнітури змішаної реальності (XR) для створення точної карти досліджуваного середовища, де можна стратегічно розміщувати віртуальні об'єкти. Це допомагає долати обмеження попередніх систем, таких як XR-OOM, які не могли точно розміщувати віртуальні події щодо реальних об'єктів.

Нова система дає змогу проводити ідентичні дослідження в лабораторних і реальних умовах, що підвищує точність і застосовність висновків. Учасники відчувають різний рівень стресу в лабораторних і дорожніх симуляціях, що робить дослідження реалістичнішими і допомагає зрозуміти вплив різних факторів.

«Portobello усуває обмеження XR-OOM і забезпечує переносимість платформи», - сказав Бу. - «Це дає нам змогу проводити ідентичні дослідження в різних середовищах, що робить висновки більш реалістичними».

Дослідники вважають, що такі технології дадуть змогу проводити більш точні та застосовні до реального життя дослідження, враховуючи відхилення і варіації, властиві реальним умовам.


Источник: NV.UA
Фото: ACM SIGCHI
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015