Перший електричний гіперкар випустять на новому заводі Ferrari наприкінці 2025-го

14:10 22.06.2024
Перший електричний гіперкар випустять на новому заводі Ferrari наприкінці 2025-го

Гігафабрика Ferrari випускатиме всі автомобілі, що існують сьогодні в портфоліо бренду. Тут також вироблятимуть високовольтні батареї, електродвигуни та вісі для електромобілів. Але цим завдання підприємства не обмежуються. На заводі випускатимуть також моделі з ДВЗ і гібридні автомобілі.

Будівля, спроектована для досягнення найвищого рівня енергоефективності, живиться, крім інших джерел, від 3000 сонячних панелей, встановлених на даху, які виробляють 1,3 МВт електроенергії.

Було прийнято кілька передових рішень для повторного використання енергії та дощової води у виробничому циклі. Наприклад, понад 60 відсотків енергії, використовуваної для випробувань акумуляторів і двигунів, буде рекуперуватися в акумуляторах і перенаправлятися на живлення нових процесів.

Завод був побудований на північ від кампусу Ferrari, який зараз розширюється. Територія придбана та реконструйована без додаткового землекористування шляхом заміни застарілих та енергодисперсійних промислових споруд.

На будівництво заводу пішло два роки. Тут працюватиме понад 300 осіб з урахуванням високої автоматизації робочого процесу.


Источник: ABW
Фото: Ferrari
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015