Jaguar Land Rover відновить назву Freelander для нового бренду електромобілів

20:29 19.06.2024
Jaguar Land Rover відновить назву Freelander для нового бренду електромобілів

Нові електромобілі будуть створені разом з партнерами з Chery й спершу дебютують в Китаї та згодом будуть поставлятись на інші світові ринки.

Нові моделі будуть засновані на електричній архітектурі Exceed й збиратимуться на спільному підприємстві Chery-JLR у місті Чанша на сході Китаю, де зараз збираються Land Rover Discovery Sport, Range Rover Evoque, Jaguar E-Pace і версії седанів XF і XE з довгою колісною базою.

Як передає Autocar, нові моделі продаватимуться під брендом Freelander й будуть «незалежні як від існуючого портфоліо Chery, так і від сучасних лінійок JLR». Водночас британський концерн буде випускати електричні моделі Range Rover для світових ринків, а Jaguar презентує лінійку розкішних електромобілів, заснованих на власній архітектурі JEA.

У власній офіційній заяві JLR каже, що нові електромобілі Freelander спершу продаватимуться в Китаї, а згодом їх експортуватимуть по всьому світу, не повідомляючи додаткових деталей щодо запланованих ринків збуту чи часових рамок. Технічні подробиці майбутніх новинок також не розкриваються.

Очікується, що вони будуть засновані на гібридній платформі M3X та повністю електричній 800 В архітектурі E0X. Обидві архітектури мають змінну колісну базу та можуть бути використані для розробки як SUV, так і для автомобілів з низькою посадкою.

Автовиробник не надав жодних відповідей на питання, чи залишиться Freelander брендом лише для кросоверів. Оригінальний Land Rover Freelander - це сімейний кросовер, на зміну якому у 2016 році був випущений Discovery Sport. З того часу назва Freelander не використовувалась.


Источник: 24tv.ua
Фото: Autocar
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015