Розкрито вартість першого електрокара Ferrari

15:00 19.06.2024
Розкрито вартість першого електрокара Ferrari

Стало відомо, скільки коштуватиме перший електромобіль Ferrari. За даними джерел Reuters, модель, яка дебютує у 2026 році, оцінюватиметься як мінімум у 500 тисяч євро. Це набагато вище вартості електрокарів-конкурентів, а також автомобілів самої Ferrari, які були продані в першому кварталі нинішнього року. За кожен платили в середньому по 350 тисяч євро.

Електромобіль Ferrari зможе стати прибутковим лише за високої вартості, зазначають аналітики. Італійській марці потрібно буде компенсувати дорогу розробку нової електричної платформи, а також закупівлю великої кількості комплектувальних.

У Ferrari обіцяють, що електромобіль відзначиться «гострими відчуттями від водіння», тоді як такі автомобілі як Tesla призначені просто для поїздок з точки А в точку B.

Випускатимуть суперкар на новому заводі в рідному місті Ferrari - Маранелло. Інсайдери повідомляють, що його буде повністю введено в експлуатацію вже через три-чотири місяці. Цілком під електромобілі його не віддадуть: з конвеєра сходитимуть бензинові та гібридні моделі, а також комплектувальні для них.

За прогнозами, після запуску нового майданчика виробничі обсяги Ferrari зростуть з 14 тисяч до 20 тисяч машин на рік. Паралельно зростатиме модельний ряд, оскільки компанія планує дотримуватися своєї політики ексклюзивності та утримувати випуск автомобілів у певних межах навіть за ажіотажу попиту.


Источник: Мотор
Фото: Ferrari
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015