Уряд скасував спрощену процедуру видачі ліцензій на перевезення

13:57 19.06.2024
Уряд скасував спрощену процедуру видачі ліцензій на перевезення

Кабінет міністрів 18 червня ухвалив постанову про зміни до ліцензування перевізників, ініційовані Мінрегіоном та Укртрансбезпекою, ключовою метою якого є швидка й повністю оцифрована процедура отримання ліцензій відповідно до європейських норм. Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури.

Зміни стосуються діяльності автоперевізників у сферах міжнародних пасажирських і вантажних перевезень, перевезень небезпечних вантажів та відходів, а також внутрішніх пасажирських перевезень.

Заступник міністра Сергій Деркач розповів, що за минулий рік Укртрансбезпека видала більше 11,5 тисяч ліцензій і всі вони були видані електронно, а надходження до державного бюджету склали понад 31 млн грн.

«Ухвалена постанова дає можливість удосконалити вже наявну процедуру та створити передумови для доброчесного та конкурентного ведення бізнесу перевізниками. Ключова зміна - припинення видачі ліцензій за спрощеною процедурою», - зазначив він.

Деркач додав, що окрім цього, запроваджується вимога про наявність свідоцтв професійної компетентності у водіїв та уточнені вимоги до освіти технічного персоналу, що обслуговують підприємства, механізми зупинення та відновлення чинності ліцензій у разі недобросовісного ведення бізнесу.

Ключові новації:

У відомстві наголосили, що видані раніше ліцензії залишаються чинними. Перевізники з «воєнними» ліцензіями мають півроку на оновлення даних згідно з новими вимогами.

Норма про обов'язкове навчання водіїв запрацює через рік для забезпечення підготовки. Це відповідає директивам ЄС.


Источник: delo.ua
Фото: Volvo Trucks
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015