Електричний Porsche Cayenne потрапив на шпигунські фото

18:10 14.06.2024
Електричний Porsche Cayenne потрапив на шпигунські фото

Після запуску повністю електричного Macan, компанія Porsche готується до виходу на ринок нового покоління Cayenne. Теж електричного.

Шпигунські фото та відео, отримані в Альпах, демонструють замаскований прототип, що натякає на революційну електричну версію легендарного спортивного кросовера.

Porsche планує пропонувати Cayenne у двох варіантах: з традиційним двигуном внутрішнього згоряння та повністю електричною силовою установкою. Електрична версія буде побудована на платформі PPE, як у Macan EV та Audi Q6 e-tron, але зі збільшеним розміром кузова.

Передня частина електричного Cayenne буде оснащена регульованими аеродинамічними закрилками, подібно до нового 911. Фари будуть меншого розміру, ніж в актуального Cayenne. Через щільний камуфляж ззаду складно розгледіти дизайн задніх ліхтарів.

Подробиці про силову установку поки тримаються в секреті, але очікується, що Porsche оснастить електричний Cayenne двомоторною конфігурацією, подібною до Macan EV. З огляду на те, що базова версія Macan EV має потужність понад 400 к.с., Cayenne EV, ймовірно, буде ще потужнішим. Ходять чутки, що виробник може запропонувати й чотиримоторну версію.

Автомобіль підтримуватиме 800-вольтову платформу та швидку зарядку потужністю 270 кВт, дозволяючи зарядити акумулятор з 10 до 80% всього за 20 хвилин.

Дебют електричного Cayenne очікується наприкінці 2025 або на початку 2026 року.


Источник: За Рулем
Фото: Carscoops
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015