Aspark SP600 став найшвидшим електромобілем у світі

17:30 13.06.2024
Aspark SP600 став найшвидшим електромобілем у світі

Серійний прототип електричного гіперкара показав максимальну швидкість 439 км/год й здобув звання найшвидшого електромобіля на планеті. Раніше цей рекорд належав Rimac Nevera, який видав 413 км/год.

Як повідомляє Carscoops, гіперкар створила компанія Manifattura Automobili Torino. Випробування максимальної швидкості відбувалось на випробувальному полігоні Папенбург в Німеччині, на прямій довжиною 1,8 км.

За кермом прототипу перебував переможець 24-годинної гонки Нюрбургринга Марк Бассенг. Швидкість фіксували за допомогою пристрою Racelogic V-Box. Модель Aspark SP600 ще не була офіційно представлена.

Фактично, це еволюція гіперкара Aspark Owl, з покращеною аеродинамікою. Наразі невідомо, чи змінювали інженери параметри чотиримоторної електричної силової установки потужністю 2012 к.с. Запланована кількість вироблених екземплярів та ціна гіперкара також невідома.

Спільно з Bridgestone, для випробування було спеціально створено унікальний комплект гуми, здатний витримати швидкість в понад 420 км/год.

Масанорі Йошіда, генеральний директор Aspark, сказав: «Минуло близько 10 років з того часу, як ми почали створювати Owl Hypercar. Ми прагнули створити автомобіль із найшвидшим прискоренням у світі, а сьогодні спробували досягти світового рекорду максимальної швидкості».


Источник: 24tv.ua
Фото: Manifattura Automobili Torino
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015