Китайські виробники почали використовувати роботів-гуманоїдів для складання автомобілів

17:55 08.06.2024
Китайські виробники почали використовувати роботів-гуманоїдів для складання автомобілів

Автовиробники вже давно використовують роботів для виконання складних завдань на своїх виробничих потужностях. Недавною новітньою тенденцією стало впровадження людиноподібного робота, розробленого у Китаї, який готовий виконувати різноманітні завдання, такі як перевірка, складання та логістика на автомобільних заводах Dongfeng.

Робот промислового класу, який надається китайською компанією Ubtech Technology за домовленістю з Dongfeng Liuzhou Motor, отримав назву Walker S. Його зріст становить 1,7 метра, і він має пропорції, схожі на людину.

На заводі він буде здійснювати різноманітні функції, включаючи перевірку безпеки ременів, оцінку якості кузова, заправку масла та нанесення етикеток. Крім того, він може працювати у співпраці з іншими автоматизованими машинами для обробки складніших виробничих завдань.

Walker S оснащений 41 високопродуктивним сервоприводом і рядом вдосконалених датчиків, таких як сенсори сили, зір і слух. Ці функції дозволяють йому ефективно контролювати оточення і взаємодіяти як з людьми, так і з машинами.

За словами представників Ubtech Technology, Walker S використовує передові алгоритми керування, що дозволяють йому ефективно взаємодіяти з центральною системою заводу та передавати дані у режимі реального часу.


Источник: Autogeek
Фото: Carscoops
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015