Учені розробили корпус акумулятора для електромобілів, що переробляється

16:39 08.06.2024
Учені розробили корпус акумулятора для електромобілів, що переробляється

Вчені з Інституту структурної довговічності та надійності систем Фраунгофера (LBF) роблять значні кроки в розробці легких і придатних для вторинної переробки корпусів акумуляторів, призначених, зокрема, для електромобілів.

Їхня робота спрямована на створення конструктивних компонентів, які можна легко демонтувати і які відповідатимуть вимогам для ефективного сортування та переробки у високоякісну вторсировину.

Використовуючи комплексну аналітику, фахівці Fraunhofer LBF можуть фіксувати якість і можливі відмінності в партіях матеріалів. Це дає змогу адаптувати матеріали в рамках R-стратегії для використання у високонавантажених застосунках. Адаптовані добавки можуть поліпшити якість по всьому ланцюжку створення вартості.

У рамках проєкту «CIRCULUS - стійка акумуляторна система для енергетичного переходу і нових бізнес-моделей» досліджували переробку і використання вторсировини в корпусах акумуляторів, а також повторне використання старих акумуляторних елементів. Результати показують, що акумуляторні елементи, як і раніше, зберігають достатню ємність і продуктивність наприкінці терміну служби автомобіля, що дає змогу використовувати їх як стаціонарні накопичувачі енергії в другому житті.

«Це дає нам змогу переробляти матеріали, що використовуються, і забезпечувати стале використання ресурсномістких акумуляторних елементів», - каже Єва-Марія Стелтер, науковець із Fraunhofer LBF і керівник проєкту CIRCULUS.

Використання колишніх тягових систем у пристроях вторинного використання являє собою складний процес трансформації.

«Щоб впоратися з цим, необхідний трансдисциплінарний підхід для обговорення всіх відповідних проблем і аспектів. Необхідно враховувати різні точки зору наукових дисциплін на економічні, екологічні та соціальні аспекти», - пояснює доктор Домінік Спанкен, перший доктор наук про сталий розвиток у Німеччині.

Таким чином, робота вчених спрямована на створення стійких рішень для перероблення та повторного використання акумуляторних елементів, що сприяє зниженню екологічного сліду і поліпшенню використання ресурсів.


Источник: NV.UA
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015