Понад 110 зразків автотехніки допустили до експлуатації в ЗСУ

15:35 08.06.2024
Понад 110 зразків автотехніки допустили до експлуатації в ЗСУ

З березня 2022 року, від початку широкомасштабного вторгнення РФ проти України, до експлуатації у Збройних Силах України допустили понад 110 зразків автомобільної техніки українського та іноземного виробництва. Про це йдеться у повідомленні Міністерства оборони.

Зокрема, 60 зразків були прийняті на озброєння протягом останніх п'яти місяців.

Лінійка категорій транспортних засобів є досить розлогою та включає броньовані автомобілі, позашляховики, вантажівки, мотоцикли та спеціальну автотехніку.

Автопарк ЗСУ нині має техніку виробництва понад 20 країн світу, серед яких США, Німеччина, Швеція, Велика Британія, Італія та інші.

Офіційно допущено до експлуатації популярні у військах моделі позашляховиків виробництва японських та європейських автовиробників, а також найбільший у світі американський тягач-транспортер для перевезення по бездоріжжю танків, самохідних артилерійських установок та іншої важкої бронетехніки.

Окрім броньованої та важкої техніки, українські військові отримали квадроцикли, гексацикли та баггі.

Понад третина зі 110 кодифікованих зразків автомобільної техніки - української розробки та виробництва. Серед них спецавтомобілі, броньовані автомобілі, звичайні вантажівки, всюдиходи та електромотоцикли вітчизняного виробництва.

Кодифікація та допуск зразка озброєння та військової техніки вітчизняного виробництва до експлуатації з присвоєнням йому номенклатурного номера НАТО дозволяє закуповувати його за кошти з державного бюджету для підрозділів Сил оборони України.

Оновлення та поповнення автопарку ЗСУ забезпечує підвищення мобільності та боєздатності українських військових, що є критично важливим в умовах поточної ситуації.

Міністерство оборони нещодавно спростило процедуру кодифікації зразків озброєння та техніки до 10 днів. Зразок озброєння, військової та спеціальної техніки, який пройшов кодифікацію, дозволено закуповувати за кошти державного бюджету і використовувати у підрозділах Сил оборони України.


Источник: АрміяInform
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015