Бронепарк бригади «Лють» суттєво розширився бойовими транспортерами М113

15:29 08.06.2024
Бронепарк бригади «Лють» суттєво розширився бойовими транспортерами М113

Вітчизняний виробник броньованих машин компанія «Українська бронетехніка» відправила бійцям штурмової бригади «Лють» бронетранспортери М113.

Відео про транспортно-логістичну операцію УБ розмістила на своїй сторінці в Facebook. За 38 секунду хронометража відеонарізка дає уявлення про те, як ця партія транспортної допомоги порадує наших захисників: кожна з п’яти фур транспортує у війська по дві бронемашини.

І хоча всі машини вкриті захисними чохлами на час транспортування, одна фура йшла з відкритими для огляду бронетранспортерами. Там видно, що техніка покрита свіжою фарбою, має гарний зовнішній вигляд, що притаманно машинам після капітального ремонту чи глибокого сервісного обслуговування.

У короткому супровідному тексті до відео «Українська бронетехніка» наголошує, що «сьогодні це одна з найрозповсюдженіших бойових машин у світі. Зараз стоїть на озброєнні 44 країн. За більше ніж півстоліття виготовлено 80 тисяч її одиниць у понад 40 модифікаціях».

У згаданій вище штурмовій бригаді «Лють» бронетранспортери М113 вже допомагають виконувати бойові завдання на лінії зіткнення. Тепер парк цих машин буде розширено.

Вага бронетранспортера - 11 440 кг, на ньому можуть пересуватися двоє членів екіпажу та 11 десантників. Потужність двигуна М113 - 265 к.с., швидкість - 61 км/год.

Броня забезпечує круговий захист від куль калібру 7,62 мм. Щоправда, лобова частина товстіша, витримує кінетику куль 12,7 мм.

Щодо озброєнь, то воно штатне стрілецьке, складається з одного 12,7-мм кулемета Browning M2 з можливістю встановлення додаткового захисту стрілка у турелі. При потребі М113 можна озброїти автоматичним гранатометом Mk 19 або протитанковими комплексами M47 Dragon чи BGM-71 TOW.


Источник: 24tv.ua
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015