Гоночна Dacia готується дати бій конкурентам на Дакарі

20:49 07.06.2024
Гоночна Dacia готується дати бій конкурентам на Дакарі

Новинка під назвою Sandrider дебютує у жовтні на Rallye du Maroc у Марокко. Крім того, компанія Dacia планує взяти участь у престижному марафоні Dakar Rally 2025. Наразі команда буде проводити випробування боліда в Уельсі та Франції.

Dacia Sandrider класифікується у категорії Ultimate T1+ і зможе брати участь у всіх перегонах чемпіонату світу з ралі-рейдів World Rally-Raid Championship. В основі конструкції лежить просторова трубчаста рама.

Для приводу машини використовується 3-літровий V6 двигун з двома турбінами, який розвиває потужність 355 к.с. і крутний момент 539 Нм. Потужність передається через 6-ступінчасту секвентальну коробку передач, а повний привід дозволяє ефективно використовувати потенціал двигуна. Для роботи двигуна використовується синтетичне паливо компанії Amarco.

У проєкт також включені провідні гонщики сучасності, такі як Себастьян Леба (Sebastien Loeb), Нассер Аль-Аттія (Nasser Al-Attiyah) та Крістіна Гутьєррес (Cristina Gutierrez), які вже займаються випробуваннями нового боліда. Перші тести відбудуться в Уельсі, а пізніше команда переїде до французького Chateau de Lastours.


Источник: Авто Центр
Фото: Dacia
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015