Aston Martin продовжить випускати автомобілі з механічною коробкою передач

13:48 05.06.2024
Aston Martin продовжить випускати автомобілі з механічною коробкою передач

Ручна коробка передач буде доступна лише на автомобілях, що вироблятимуться обмеженим тиражем для справжніх поціновувачів марки, які люблять отримувати задоволення від керування такими авто.

Під час круглого столу з представниками ЗМІ генеральний директор Aston Martin Лоуренс Стролл зазначив, що, поки світ рухається до електромобілів, ентузіасти шукають справжнього драйву. Він повідомив, що надзвичайно позитивна реакція на обмежену серію Valor, вартістю 2 мільйони доларів, була «божевільною». Серійний тираж із 110 автомобілів розпродали дуже швидко.

Натхненний унікальним Victor - даниною моделям Aston 1970-х і 1980-х років - Valor базується на моделі Vantage та оснащений двигуном V12 потужністю 705 кінських сил і шестиступінчастою механічною коробкою передач. Стролл вважає, що саме механіка є великою частиною його успіху.

Не варто думати, що Aston Martin збирається виробляти автомобілі з механічною коробкою передач у великих кількостях. Але компанія вірить, що може досягти успіху з ручними коробками в обмежених серіях. Стролл сказав, що встановлення механічної коробки передач у Valor не було особливим викликом.

Автомобільна промисловість може рухатися в одному напрямку, але Aston Martin бачить, що її клієнти дотримуються традицій. Нещодавно компанія підтвердила, що Aston Martin Vanquish може повернутися з новим V12 і потужністю 824 к.с., які стануть наступниками DBS. Відродження назви Vanquish після шестирічної перерви очікується восени.

Оскільки Aston Martin є малосерійним виробником, його не хвилюють дедалі суворіші європейські норми щодо викидів. V12 також може з’явитися в майбутніх спеціальних моделях.

Тим не менш, Aston Martin не цурається електрифікації. Майбутній гіперкар Valhalla стане першим плагін-гібридом бренду, поставки якого почнуться до кінця цього року. Aston також розробляє платформу для електромобілів на акумуляторах. Перший BEV з’явиться в 2026 році, а за ним ще три моделі, включаючи якийсь гіперкар.


Источник: 24tv.ua
Фото: Motor1
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015