У Португалії представили перший національний суперкар

16:35 30.05.2024
У Португалії представили перший національний суперкар

У Португалії презентували перший національний суперкар Adamastor Furia. Зовні він нагадує Aston Martin Valkyrie, але сам по собі дуже цікавий.

Компанія Adamastor названа на честь міфічного персонажа поеми «Лузіади» Луїша де Камоенса. А сама модель Furia - це перший португальський гіперкар, спроєктований, як стверджується, із застосуванням найсучасніших технологій - від моделювання в CAD-системі Siemens до оптимізації за допомогою обчислювальної гідродинаміки.

В основі машини - вуглепластиковий монокок з інтегрованим каркасом безпеки. Підвіски спереду та ззаду зібрані на подвійних поперечних важелях з гвинтовими пружинами. А гальма - на компонентах AP Racing з шестипоршневими супортами спереду та чотирипоршневими ззаду, причому у трековій версії Race чутливість педалі гальма можна налаштовувати за власним бажанням.

Також є регулювання кліренсу, розвалу та сходження коліс, кастору, жорсткості стабілізаторів поперечної стійкості та зусилля відбою. Два тунелі Вентурі в днищі на швидкості 250 км/год створюють притиск до 1,8 тонни. «Фурія» оснащена двигуном Ford Performance: «бітурбошістка» 3.5 видає «понад 650 к.с.» та 571 Нм крутного моменту. Тяга на задні колеса йде через коробку передач Hewland та диференціал з регулюванням переднатягу.

Працювати двигун може як на звичайному бензині, так і на синтетичному паливі. За попередніми розрахунками, до «сотні» Furia розганяється за 3,5 секунди, до 200 км/год - за 10,2. Максимальна швидкість суперкара у дорожній версії складе 300 км/год, тоді як у трекової через більше притискне зусилля швидкість буде меншою.

Запланований наклад суперкара - 60 примірників. Збиратиме машини компанія Adamastor на території власного інжинірингового центру в муніципалітеті Перафіта.


Источник: Мотор
Фото: Adamastor
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015