Сімейство електромобілів Skoda поповниться ще одним кросовером на базі MEB

17:26 27.05.2024
Сімейство електромобілів Skoda поповниться ще одним кросовером на базі MEB

Незабаром сімейство електромобілів Skoda поповниться стильною новинкою. Йдеться про кросовер Elroq, який є наступником Karoq. У компанії його позиціонують як конкурента KIA Niro, Volvo EX30, Ford Explorer, MG 4 і Renault Megane.

Електромобіль виконаний у новій мові дизайну марки Skoda Modern Solid та отримав скульптурний кузов з динамічним профілем. Elroq має довгий атлетичний капот з новим написом Skoda, звужені матричні фари, заглушку на місці решітки радіатора та бампер з великим повітрозабірником. Електрокар поєднує у собі елегантність та сучасну естетику.

Судячи з реалістичних рендерів, опублікованих виданням Carscoops, у кросовера видатна бічна лінія, сильно похиле вітрове скло і мускулиста корма з кутастими ліхтарями, мінімалістським бампером та закругленим спойлером. Все це надає Elroq візуальної динаміки. У Skoda повідомили, що довжина новинки складе близько 4,5 м, що робить її ідеальним сімейним авто з просторим та практичним салоном.

В оснащення кабіни новинки входить невелика цифрова панель приладів і мультимедійна система з сенсорним екраном, встановленим по центру передньої панелі. Є проекційний дисплей та мультикермо. Крім того, передбачено широкий список систем допомоги водію та асистентів безпеки. В обробці використані лише екологічно чисті матеріали підвищеної міцності.

Побудований новий Elroq на платформі MEB від VW і використовуватиме ті компоненти, що і його аналоги. За даними інсайдерів, базова версія моделі оснащуватиметься одним електромотором, розташованим на задній осі, потужністю 177 к.с. і 310 Нм крутного моменту. Також буде доступна версія з двигуном на 286 к.с. Високопродуктивний vRS отримає два електромотори із сумарною віддачею 340 к.с.

Передбачено декілька варіантів батарей. Залежно від версії Elroq може бути оснащений батареєю на 62 чи 77 кВтг, які забезпечать запас ходу до 560 км. Офіційний дебют новинки очікується восени, а продажі, швидше за все, розпочнуться наприкінці року.


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015