«Іграшковий» McLaren Senna можна придбати за 21 835 доларів

14:51 27.05.2024
«Іграшковий» McLaren Senna можна придбати за 21 835 доларів

Британська компанія Amalgam випустила модель McLaren Senna в масштабі 1:8. Проєкт Senna Semper - це данина поваги легенді Формули-1 Айртону Сенні. Кузов модельки пофарбований у тій же кольоровій гамі, що й «формульні» боліди MCL38, які взяли участь у Гран-прі Монако 2024 цими вихідними. Фахівці Amalgam повністю відтворили лакофарбове покриття споркарів включно з матричним обличчям Сенни на задніх крилах, створене командою McLaren MSO.

Тираж модельки Senna Semper - 30 одиниць. Перший екземпляр Amalgam передала McLaren Automotive, 30-й зарезервований за сім'єю Айрона Сенни. Інші 28 виставлені на продаж. За вартістю моделька довжиною 58,4 см порівнянна з новим Chevrolet Trax - 21 835 доларів.

Кожен екземпляр збирається вручну невеликою командою майстрів. Складання займає 300 годин. За вартістю вона порівняна з новим Chevrolet Trax - 21 835 доларів. Кожна моделька довжиною 58,4 см збирається вручну невеликою командою майстрів. Складання займає 300 годин. Тоді як розробка від відливання деталей до обробки на верстатах із ЧПУ тривала 3000 годин. У процесі створення Senna Semper фахівці Amalgam використали систему автоматизованого проєктування, коди фарбування та специфікації матеріалів, надані McLaren Automotive.

Окрім унікального забарвлення майстри повністю відтворили інтер'єр оригінального «формульного» боліда, який можна побачити через відчинені двері. Також у модельки «робочий» капот, під яким видно 4,0-літровий двигун V8 з подвійним турбонаддувом. За колісними дисками «взутими» в шини Pirelli встановлені «масивні» гальма McLaren з перфорованими роторами.

Спеціальний McLaren Senna з'явився на трасі в Монте-Карло, де цими вихідними відбулося Гран-прі Монако. Глядачі гонки змогли побачити два McLaren MCL38 у жовто-зеленій лівреї з портретом Сенни, на яких виступили Ландо Норріс та Оскар Піастрі.


Источник: Авто Центр
Фото: Amalgam
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015