Lamborghini не поспішає з випуском електричних суперкарів

19:18 25.05.2024
Lamborghini не поспішає з випуском електричних суперкарів

Генеральний директор компанії Стефан Вінкельманн бачить більше перспектив у використанні двигунів внутрішнього згоряння, що працюють на електронному паливі. Про це пише сайт Motor 1.

Перше повністю електричне авто марки Lamborghini з'явиться не раніше 2028 року і це буде не суперкар, а чотиримісний Grand Tourer Lanzador з формулою 2+2. Такі моделі, як Huracan або Revuelto в електричному варіанті, поки що не розглядаються, оскільки відсутній переконливий бізнес-кейс.

В інтерв'ю для Automotive News Europe Вінкельманн зазначив, що електричні суперкари «поки що не є чимось, що добре продається». На його думку, можливо, що вони і зовсім ніколи не стануть популярними: «Ще занадто рано говорити, чи приживеться ця концепція і коли це станеться». Наразі Lamborghini продовжує використовувати V12 як заміну Aventador, а наступник Huracan отримає бензиновий двигун. Однак замість V10 без наддуву буде використовуватися новий V8 з подвійним турбонаддувом.

Суперкари призначені для заможних клієнтів, але, як нещодавно визнав генеральний директор Rimac Мате Рімак, ці покупці поки що не прагнуть купувати електричні моделі. Навіть високопродуктивна Nevera, незважаючи на всі рекорди і обмежений тираж у 150 екземплярів, не викликала очікуваного ажіотажу серед багатих клієнтів.

Інші виробники суперкарів також продовжують дотримуватися традиційних двигунів. Bugatti, наприклад, збереже двигун внутрішнього згоряння в заміні Chiron, і навіть не скоротить кількість циліндрів: новий гібридний звір буде оснащений V16 без наддуву.

Pagani також утримується від випуску повноцінних електромобілів, незважаючи на роботу над цією технологією з 2018 року. Причина - занадто важкі акумулятори, що погіршують враження від водіння.

Однак не всі виробники суперкарів налаштовані так скептично. Ferrari, наприклад, активно розробляє високопродуктивний електромобіль, який має вийти вже у 2025 році. У червні компанія відкриє новий завод у Маранелло, де вироблятимуть електричні моделі. Суворі правила щодо викидів змушують автовиробників переходити на електромобілі, але багато суперкарів бренди, такі як Lamborghini, намагаються зберігати двигуни внутрішнього згоряння якомога довше. Вони впевнені, що їхні клієнти цінують унікальні відчуття, які можуть дати тільки великі бензинові двигуни. Електромобілі хоч і швидші, але, за словами Вінкельманна, вони не настільки захопливі, як високообертові бензинові двигуни.

В ідеалі, Lamborghini прагне зберегти двигуни внутрішнього згоряння, використовуючи електронне паливо. Італійська марка може скористатися розробками Porsche, що входить до Volkswagen Group, яка вже виробляє майже вуглецево-нейтральне синтетичне паливо в Чилі.


Источник: NV.UA
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015