У Каліфорнії автомобілі повинні попереджати водіїв про перевищення швидкості

18:58 24.05.2024
У Каліфорнії автомобілі повинні попереджати водіїв про перевищення швидкості

Нещодавно ухвалений закон зобов'язує нові автомобілі, що продаються або виробляються в Каліфорнії, мати пасивні обмежувачі швидкості з 2027 року.

Як пише Motor1, до 2029 року половина всіх нових автомобілів має бути оснащена цією технологією, а до 2032 року її встановлення стане обов'язковим для всіх автомобілів.

Пасивні обмежувачі швидкості, які не будуть використовуватися тільки в авто екстрених служб, повинні попереджати водія звуковими та візуальними сигналами при перевищенні швидкості на 16 кілометрів на годину. Закон було ухвалено після рекомендації Національної ради з безпеки на транспорті США запровадити інтелектуальні помічники по швидкості (ISA) на всіх нових автомобілях для попередження водіїв про перевищення швидкості.

Перед тим як стати законом, законопроект має пройти голосування в Асамблеї Каліфорнії до 31 серпня. Мета ініціативи - зниження кількості аварій і смертей, пов'язаних із перевищенням швидкості, оскільки саме це порушення призводить до третини смертей у ДТП у штаті.

«Цим смертям можна запобігти», - заявив лобіст законопроєкту Скотт Вінер, який підкреслив, що політичні рішення відіграють ключову роль у зниженні смертності на дорогах.

Системи ISA, що вперше з'явилися у Франції в 1980-х роках, бувають пасивними та активними. Пасивні системи не заважають водієві перевищувати швидкість, тоді як активні системи фізично обмежують швидкість транспортного засобу. Законопроєкт SB 961 у Каліфорнії аналогічний європейському правилу, що набуває чинності цього року, яке вимагає встановлення пасивних обмежувачів швидкості на всі автомобілі, що продаються в Європейському Союзі.


Источник: NV.UA
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015