На Закарпаті хочуть побудувати міст через Тису

16:34 22.05.2024
На Закарпаті хочуть побудувати міст через Тису

Депутати Тячівської районної ради Закарпатської обаласті звернулися до Кабміну з проханням розглянути можливість будівництва мосту через Тису у Тячові та відкриття міжнародного пропускного між Україною та Румунією «Тячів - Малий Тячів».

Міст на цьому місці підірвали ще 1944 року. Його залишки з української сторони збереглися досі. Розмови про його відновлення розпочиналися вже неодноразово. Зокрема, 2010 року будівництво мосту обговорювалося під час відвідин Тячова делегацією Євросоюзу. Представники ЄС навіть обіцяли сприяти реалізації проєкту. У 2015 році він згадувався у проханні Закарпатської ОДА до міністерства закордонних справ України про відкриття в області нових міжнародних пунктів пропуску. Але жодних просувань у цьому напрямі зроблено не було.

Зі слів місцевих депутатів, залишки мосту придатні для використання у складі нової конструкції. Це дозволить здешевити будівництво нового мостового переходу на цьому місці. До нього веде добротна поїзна дорога. Крім того, заплановано будівництво об'їзної.

Все це в комплексі дозволить збільшити пропускну здатність між Україною та Румунією в умовах війни з росією. Крім того, поява КПП дала б поштовх розвитку міста Тячів та району.


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015