Електрична Acura ZDX Type S підніметься на Пайкс-Пік

17:09 18.05.2024
Електрична Acura ZDX Type S підніметься на Пайкс-Пік

Нова повністю електрична Acura ZDX Type S стане офіційним пейс-каром щорічних пергонів Pikes Peak International Hill Climb (PPIHC). «Перегони у хмарах» традиційно відбудуться 23 червня. Це буде вже 102-й заїзд до вершини Пайкс-Пік. Керуватиме електрокросовером Acura професійний BMX-атлет, автотюнер та дрифтер-аматор Коко Зуріта.

Презентація Acura ZDX Type S відбулася у серпні 2023 року. Кросовер дебютував у двох варіантах - A-Spec та Type S. Обидві версії побудовані на платформі GM Ultium і ділять акумуляторний блок ємністю 102 кВт.год. ZDX Type S використовує двомоторну силову установку потужністю близько 500 к.с. та максимальним крутним моментом 737 Нм. Автомобіль оснащений регульованою по висоті пневматичною підвіскою, потужними амортизаторами та шестипоршневими передніми гальмами Brembo.

Електричний Acura ZDX називають найшвидшим кросовером бренду. Він стане десятим автомобілем марки, який виступає на Пайкс-Пік як пейс-кар. У 2015 році цю роль виконував Acura NSX другого покоління, а 2020-го - прототип TLX Type S.

За перемогу на Пайкс-Пік цього року змагатимуться два Acura Integra, представлені компаніями Acura та Honda Racing. Integra Type S виступить у дивізіоні Time Attack 1, Integra A-Spec у дивізіоні Pikes Peak Open.

У США постачання дорожнього Acura ZDX стартували на початку цього місяця. На місцевому ринку кросовер доступний у трьох модифікаціях. Базовий A-Spec RWD коштує від 64 500 доларів, середня версія A-Spec AWD - від 68 500 доларів, флагманський Type S - від 73 500 доларів. Федеральна податкова пільга на електромобілі у розмірі 7500 доларів поширюється на всі три версії.


Источник: Авто Центр
Фото: Acura
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2024