Tatra Trucks анонсувала модель Phoenix нового покоління

18:03 03.05.2024
Tatra Trucks анонсувала модель Phoenix нового покоління

Компанія Tatra Trucks на початку червня проведе презентацію вантажівки Phoenix наступного покоління. І тому підтвердження - ось цей тизер, що проливає світло на те, як виглядатиме нова машина. Подробиці поки що не розголошуються.

Однак відомо, що модель збереже оригінальну хребтову трубчасту раму та незалежну підвіску коліс із пневмобалонами. Кабіну крім нового дизайну відрізнятиме покращена ергономіка робочого місця водія. Також підвищиться безпека та рівень комфорту.

Зазначимо, що машини Tatra сімейства Phoenix з'явилися в 2015 році. Вони отримали нові кабіни, що уніфіковані з вантажівками DAF, а також передові силові агрегати Paccar MX. 2018 року дебютувала оновлена гама - з двигунами стандарту Євро 6.

Сьогодні компанія Tatra Trucks активно взялася за оновлення свого модельного ряду. Так, у середині 2023 року було презентовано наступне покоління машин сімейства Force, які були удостоєні престижної премії за дизайн - Red Dot. А нещодавно була продемонстрована вантажівка Force з чотиридвереною кабіною, оснащена передовими системами допомоги водієві, які будуть обов'язковими на нових вантажівках в ЄС вже з липня цього року, згідно з новими правилами (GSR). Це системи контролю за рухом заданою смугою, сканування сліпих зон, екстреного гальмування, адаптивний круїз-контроль та ін.

Tatra Trucks також активно займається вантажівками з альтернативними силовими установками. Компанія отримала субсидію в рамках програми TREND Технологічного Агентства Чеської Республіки (TACR) на розробку повністю електричної вантажівки важкого класу - Force e-Drive (8x8), з акумуляторним живленням та трансмісією Eathon. Крім того, зараз проходять випробування електричної моделі Force e-Drive FCEV на водневих паливних елементах.


Источник: Авто Центр
Фото: Tatra Trucks
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015