Як обрати літні шини

21:54 15.04.2024
Як обрати літні шини

Лише на вітчизняному ринку є чотири виробники шин, якість яких відома всьому світу. А якщо додати імпортні бренди, яких на наших прилавках понад 50, то і взагалі очі розбігаються від такого вибору. Варто просто скористатись пошуком і ви побачите рекламу в гугл від багатьох рекламодавців. А за вікном майже літо, тому настав час задуматись про покупку нового комплекту гуми.

Саме тому сьогодні розглянемо це питання доскональніше, як і ключові параметри вибору саме літньої гуми (все ж за вікном вже плюс).

Поради експертів: обираємо літню гуму правильно

Щоб влітку авто поводилося прогнозовано, потрібно взувати його в відповідні шини. Типові покришки для теплого сезону мають більшу твердість гуми, меншу глибину протектора та простішу фактуру.

Однозначно, вужча та нижча шина демонструватиме чудеса маневровості на ідеальній дорозі. Однак, для України все ж краще обирати надійніші та універсальніші варіанти.

Умовно, 195/65R15 дозволить водієві впевнено почувати себе навіть на значній швидкості та водночас не ризикувати дисками, якщо він рухається «ямованим» дорожнім полотном.

Якщо для керованості взимку на шини наносять текстурований малюнок зі значною глибиною насічок, то для літа подібне рішення недопустиме. На сухій поверхні керованість буде ще більш-менш адекватною, але варто лише втрапити в калюжу, як авто втрачає всю свою маневровість.

Тому для літа варто все ж обирати шини з простим та неглибоким малюнком.

На теплі сезони потрібні тверді покришки, що містять більше каучуку. При плюсовій температурі вони не будуть «дубовими» і водночас покращуватимуть маневровість автівки навіть на високих швидкостях.

Занадто м'яка гума в літній період стане ще м'якшою, що не найкращим чином вплине на керованість автомобіля - особливо на мокрій поверхні чи під час проїзду навіть неглибоких калюж.

Правило «дорожче = краще» тут не працює. Більшість сучасних брендів розробляють шини з огляду на певні кейси експлуатації, типи автомобілів та регіони. У кожного виробника є дорогі та дешеві моделі, які відрізняються:

І це саме той випадок, коли відгуки реальних користувачів нададуть більше розуміння щодо якості покришок, аніж їхні описи на сайтах.

Типові кейси експлуатації

Всі описані фактори та поради справедливі для водіїв легкових автівок, які рухаються переважно міською місцевістю. Фанатам бездоріжжя можна порекомендувати м'якші шини з агресивним протектором, вищим та ширшим профілем.

Однак, під час руху дорогами такі покришки будуть скоріше заважати. Тому краще мати одразу два комплекти дисків з різними шинами, призначені для різних кейсів експлуатації.

Перевзув і забув?

Саме так, якщо ви маєте гроші на щосезонну зміну гуми. Якщо ж бажаєте продовжити її термін експлуатації - мінімізуйте різке гальмування, контакти з ямами та балансуйте колеса.

В кейсі з контекстної реклами для інтернет-магазину шин можна побачити використання реклами за різними типами покришок та проблемами автовласників. Саме це допомогло водіям придбати ту гуму, яка відповідала їх потребам та бюджету.

Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015