В Україні знизилась середня вартість проданих нових автомобілів

18:39 12.04.2024
В Україні знизилась середня вартість проданих нових автомобілів

За підсумками продажів нових легкових автомобілів за перші три місяці 2024 року середня вартість проданого авто знизилась на 10% у порівнянні з першим кварталом минулого року. Експерти пояснюють таку тенденцію зниженням частки автомобілів Premium-сегменту.

Через стагнацію продажів Преміум-автомобілів знизились обсяги коштів (-6%), що були витрачені на купівлю цих машин. При цьому, доля в структурі фінансової ємності зменшилась ще більше - 32% проти 43% рік тому. Саме це вплинуло на середню вартість проданих нових автомобілів в поточному році. При чому, загальні продажі нових легкових автомобілів в Україні продовжує сростати.

Тепер ця вартість складає 30,7 тис. євро (біля 1,3 млн. грн. за поточним курсом). При чому, в березні цей показник продемонстрував мінімальне значення за останні майже 2 роки і склав 29,8 тис. євро. Ще рік тому, за підсумками першого кварталу 2023 року, середня вартість одного проданого автомобіля складала 34 тис. євро. Зниження - на 10%.

Відзначимо, що показник середньої вартості одного авто знижується з вересня минулого року, саме тоді на ринку почали фіксувати тренд на зниження ваги автомобілів Premium-сегменту. І зниження середньої вартості авто відбувається вже 6-й місяць поспіль.


Источник: AUTO-Consulting
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015