Китайський автопром активно відкриває заводи за кордоном

16:59 19.03.2024
Китайський автопром активно відкриває заводи за кордоном

Китайські автовиробники, які прагнуть до глобального зростання, будують автомобільні заводи за межами КНР.

Chery Auto найбільший автовиробник Китаю за обсягом експорту, заявив минулого року, що інвестує $400 млн у створення заводу в Аргентині, який виготовлятиме 100 тис авто до 2030 року.

У 2014 році компанія відкрила завод у Бразилії, який має річну потужність 150 тис од. Також Chery розглядає можливість будівництва автомобільного заводу у Великій Британії та веде переговори щодо виробництва з урядом Італії.

BYD - будує автомобільні заводи в Таїланді, Бразилії, Угорщині та Узбекистані. Заводі в Узбекистані має планову виробничу потужність 300 тис авто на рік.

BYD також заявила, що шукає місце в Мексиці для заводу з виробничою потужністю 150 тис авто на рік виключно для місцевих продажів.

Державна компанія SAIC, другий за величиною автомобільний експортер Китаю, шукає місце в Європі для створення заводу з виробництва електромобілів.

SAIC вже побудувала три закордонні автомобільні заводи в Таїланді, Індонезії та Індії. Також SAIC має складальне підприємство у Пакистані.

Great Wall Motor побудував завод у Таїланді з річною потужністю 80 тис авто. Також компанія має заводи в Білорусі, Великій Британії та Індонезії.


Источник: УкрАвтопром
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015