Електрокари Volvo заряджатимуться на 30 відсотків швидше

20:49 12.03.2024
Електрокари Volvo заряджатимуться на 30 відсотків швидше

Компанія Volvo уклала угоду зі стартапом Breathe Battery Technology і тепер зможе використовувати у своїх машинах його програмне забезпечення для управління батареєю. Софт Breathe сумісний з будь-яким типом акумуляторів. Він динамічно підлаштовується під стан осередків, скорочує час заряджання і одночасно знижує ризик металізації літію, тобто утворення провідних ділянок, які можуть стати причиною короткого замикання.

Алгоритми Breathe засновані на фізичних принципах і можуть, залежно від завдання, або продовжити термін служби акумулятора або прискорити процес заряджання, не впливаючи на інші параметри.

Програмне забезпечення працює з будь-якою внутрішньою хімією. Постачають софт у вигляді статично скомпільованої бібліотеки, яка легко інтегрується в систему управління батареєю. Контролюючи зарядний струм у реальному часі, надбудова прискорює процес заряджання та одночасно адаптується до стану осередків для підвищення безпеки. Згідно з внутрішніми випробуваннями, з технологією Breath Charger 48-вольтовий акумулятор VARTA EasyBlade заряджається до 50% майже вдвічі швидше.

Саме цей софт з'явиться на електромобілях Volvo наступного покоління. Очікується, що з ним зарядка з 10 до 80% займатиме на 15-30% менше часу, причому збільшена швидкість буде доступна протягом усього терміну служби батареї. У поєднанні з технологією надшвидкого заряджання XFC від StoreDot, яку Volvo теж планує використовувати у своїх машинах, це може дати шведам суттєву конкурентну перевагу.


Источник: Мотор
Фото: Volvo
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015