Армія США отримала три прототипи тактичної вантажівки від Rheinmetall

17:49 12.02.2024
Армія США отримала три прототипи тактичної вантажівки від Rheinmetall

Компанії American Rheinmetall та GM Defence поставили для армії США три прототипи всюдихідних шасі HX3CTT. Ці машини пройдуть активні випробування в рамках програми CTT (Сommon Tactical Truck), яка передбачає протягом кількох етапів заміну парку важких тактичних вантажівок. А це контракт на 40 тис. машин, на загальну суму 14 млрд доларів.

Прототип HX3 CTT є подальшим розвитком моделі HX3, яка почала випускатися Rheinmetall MAN Defence у 2021 році. Вона прийшла на зміну популярної серії HX2, виробленої у кількості понад 15 тис. од. На сьогоднішній день HX3 успішно експлуатується в арміях 21 країни членів НАТО.

HX3 СTT отримав удосконалену броньовану кабіну, системи допомоги ADAS та електронне керування drive-by-wire. Нова електронна платформа дозволяє інтегрувати функції «ведучий - ведений», телеуправління та автономного водіння. Машини відрізняється підвищеною мобільністю на бездоріжжі та покращеною паливною економічністю.

База серійної моделі Rheimetall HX3 дозволяє отримати багатофункціональне шасі з кількома варіантами колісної формули: від 4х4 до 10х10. Машину можна використовувати для роботи із системами швидкого завантаження типу мультиліфт, як автопаливозаправник, носія різного типу озброєнь тощо.


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015