Northvolt отримує 5 млрд доларів «зеленого» кредиту для розвитку електромобілів у Європі

20:58 16.01.2024
Northvolt отримує 5 млрд доларів «зеленого» кредиту для розвитку електромобілів у Європі

Шведський виробник акумуляторів Northvolt AB, серед клієнтів якого - BMW, Volvo Car та Volkswagen, отримав «зелений» кредит у розмірі $5 млрд для збільшення виробництва та розширення переробки відпрацьованих акумуляторів. Про це пише Bloomberg.

Цей пакет, який є одним із найбільших «зелених» кредитів в історії, з'явився тоді, коли єдиний у Європі великий вітчизняний виробник акумуляторів відстає від виробничих планів. Компанія, яка заявила, що з часом хоче стати публічною, працює над проєктами, що включають створення нових заводів із виробництва акумуляторів у Німеччині та Канаді.

За словами видання, Northvolt відіграє центральну роль у європейських зусиллях зі створення ланцюга постачання електромобілів, який може конкурувати з Азією та США. Компанія планує використати кошти для розширення виробництва на своєму головному шведському заводі у Скеллефтеа та розвитку сусіднього заводу з переробки відходів.

Цей завод відновлює метали, придатні для виробництва акумуляторів, що дозволить Northvolt зменшити свій вуглецевий слід і налагодити циклічне виробництво, якого досі не існувало за межами Азії.

Угода є безрегресним фінансуванням, що означає, що погашення відбуватиметься з прибутку проєкту, а не з активів Northvolt. Кредит гарантований експортно-кредитними агентствами та наданий 23 комерційними банками на додаток до Європейського інвестиційного банку та Північного інвестиційного банку.

Значна частина кредиту покривається «певними гарантіями в поєднанні з прямим фінансуванням» від Шведського національного боргового управління, Euler Hermes, Експортно-імпортного банку Кореї, японської компанії Nippon Export and Investment Insurance (NEXI) та Корейської корпорації зі страхування торгівлі.


Источник: Mind
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015