Air Burners представила зарядку на дровах для електромобілів

18:59 14.01.2024
Air Burners представила зарядку на дровах для електромобілів

Компанія Air Burners представила портативну зарядну станцію BioCharger для електромобілів на дровах. Вона призначена для віддалених регіонів, де немає заправних станцій. Потужність BioCharger становить 480 кВт.год. Продуктивність установки можна підвищити до 700 кВт.год. За годину вона спалює від 6 до 8 т деревини.

BioCharger створили за підтримки Volvo CE та Rolls-Royce. Зарядка використовує «технологію повітряної завіси» для спалювання деревини та відходів у системі із замкнутим контуром. Тепло, що виходить в результаті, перетворюється в електричну енергію і зберігається в підключеному акумуляторному модулі зберігання (BSM). Цю енергію потім можна використовувати для заряджання акумуляторів електромобілів, будівельного обладнання та портативних електроінструментів.

В Air Burners зазначають, що тільки в США щорічно збирається близько 70 млн. тонн деревних відходів, але понад 50% з них піддається відкритому спалюванню, внаслідок чого в атмосферу потрапляють тверді частинки та парникові гази. Однак нова система зменшить обсяг таких викидів на 90% і більше, стверджує компанія. Повітря, що циркулює в печі, слугує своєрідним фільтром, який не пропускає великі фракції сажі, осаджуючи їх і допалюючи. Орієнтовна вартість системи становить $1,7 млн.

BioCharger в даний час випробовують із прототипом 23-тонного гусеничного електричного екскаватора Volvo EC230. Комерційний запуск якого відбудеться пізніше цього року.


Источник: Internetua
Фото: Electrek
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015