Stellantis інвестує у французького виробника натрій-іонних акумуляторів

21:08 13.01.2024
Stellantis інвестує у французького виробника натрій-іонних акумуляторів

Компанія Stellantis оголосила, що інвестує у французький стартап із виробництва натрій-іонних акумуляторів Tiamat із метою диверсифікації свого портфоліо та масового виробництва електромобілів, зменшуючи при цьому залежність від дефіцитних ресурсів. Про це пише Reuters.

Кошти будуть частково використані на будівництво заводу з виробництва акумуляторів на півночі Франції, повідомив журналістам генеральний директор Tiamat Ерве Бьоф (Herve Beuffe).

Цей об'єкт, п'ята так звана гігафабрика для ланцюга постачання електромобілів у регіоні, матиме початкову потужність 0,7 ГВт.год до 2026 року, яка може бути збільшена до 5 ГВт.год до 2029-го, додав він.

Компанія Tiamat, що вийшла з французького державного інституту наукових досліджень CNRS у 2017 році, стверджує, що може виробляти конкурентоспроможні акумулятори без літію - металу, який користується великим попитом у зв'язку з глобальним бумом електрифікації і який вона замінює набагато більш поширеним натрієм.

Її акумулятори, які є дешевшими, але також пропонують менший пробіг, будуть придатні для невеликих транспортних засобів. За словами Тіамат, їхній менший час дії можна компенсувати завдяки швидшій зарядці.


Источник: Mind
Фото: Stellantis
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015