Твердотільні акумулятори QuantumScape показали свою надійність та витривалість

19:52 05.01.2024
Твердотільні акумулятори QuantumScape показали свою надійність та витривалість

Твердотільні батареї компанії QuantumScape під час тестування на електромобілі Volkswagen показали свою надійність та витривалість.

За словами представників компанії, що займається виробництвом акумуляторів, прототип піддався понад 1000 циклів заряджання, і це майже не вплинуло на запас ходу, оскільки батарея зберегла понад 95% своєї початкової ємності. Компанія стверджує, що це еквівалентно пробігу машини на рівні 480 000 км.

У QuantumScape заявили, що місяці випробувань, проведених у лабораторіях Volkswagen PowerCo, «демонструють потенціал продуктивності» твердотільних літієво-металевих акумуляторів, які забезпечують більший запас ходу, коротший час заряджання та максимальну безпеку, порівняно як з традиційними літій-іонними акумуляторами, так і з іншими акумуляторами нового покоління, що ще знаходяться зараз у розробці.

Компанія також відзначила, що результати значно перевершують галузевий стандарт у 700 циклів заряджання зі збереженням 80% ємності акумулятора.

У компанії зізнаються, що ще пройде багато часу перед тим, як твердотільні батареї з’являться на серійних електромобілях. Але у QuantumScape впевнені, що вони невтомно працюють з Volkswagen Group саме для того, щоб вивести їх на ринок якомога швидше в рамках свого спільного підприємства.


Источник: Autogeek
Фото: Volkswagen
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015