У найтехнологічнішого двигуна Nissan виявлено фатальний дефект

18:00 19.12.2023
У найтехнологічнішого двигуна Nissan виявлено фатальний дефект

Компанію Nissan підвів передовий двигун: у групі ризику 450 тисяч машин. Управління розслідування дефектів США (ODI) оголосило, що ініціювало розслідування щодо японської компанії. Регулятор отримав скарги від шести власників Nissan з турбомоторами лінійки VC зі змінним ступенем стиснення. У всіх випадках двигуни раптово втрачали потужність і повністю виходили з ладу. Японська компанія проблему визнала.

Під розслідуванням нові Nissan Altima та Rogue (X-Trail), а також Infiniti QX50 та QX55 2019-2023 модельних років. У цих автомобілях використовується один з двох турбомоторів: або «турботрійка» 1.5 VC-Turbo, або «турбочетвірка» 2.0 VC-Turbo. Три фатальні відмови двигуна сталися на кросоверах Rogue, дві на Infiniti, одна - на Altima.

За попередніми даними, йдеться про дефект колінчастого валу та/або L-подібної ланки. Nissan заявив, що «прагне забезпечити безпеку клієнтів і тісно співпрацює з Національним управлінням безпеки дорожнього руху США (NHTSA)». Мотористи японської фірми працюють над розв'язанням проблеми, але відклична кампанія поки не ініційована, а кількість дефектних машин не підтверджена автовиробником.

Американські регулятори вдруге за місяць звертають увагу на двигуни автомобілів Nissan. Раніше NHTSA оголосила, що візьме на контроль скарги споживачів на пікап Nissan Titan з 5,0-літровими турбодизелями Cummins: у групі ризику можуть бути десятки тисяч машин.


Источник: АвтоСвіт
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015