З конвеєра зійшов 4-мільйонний Renault Kangoo

20:33 17.12.2023
З конвеєра зійшов 4-мільйонний Renault Kangoo

15 грудня, на заводі Renault у Мобіжі було виготовлено ювілейний автомобіль Renault Kangoo. За 26 років випустили рівно 4 мільйони машин у трьох поколіннях. Ще на початку 90-х у процесі підготовки нової моделі в модернізацію підприємства інвестували 500 млн. євро. Зокрема, був закуплений один із найбільших у Європі прес із тиском у 5400 тонн.

Виробництво моделі X76 (внутрішньозаводське позначення Kangoo) стартувало в 1997 році, причому у двох виконаннях: для особистого користування та для комерції (Kangoo Express). До 1999 машина отримала другі зсувні двері, ліворуч по борту, що зробило її ще більш практичною. Потім з'явилися версії 4x4 та Pampa.

Перший мільйон екземплярів автомобіль розміняв вже 2002 року, а через п'ять років - і третій. У 2008 році дебютував Kangoo другого покоління, який постав із трьома варіантами довжини кузова на вибір.

У 2011 році розпочинається випуск моделі на електротязі - Kangoo Z.E., яка зародила настільки популярний сьогодні в Європі сегмент екологічно чистих фургонів. І не дарма ця модель стала першим електромобілем, удостоєним почесного звання International Van of the Year. На сьогоднішній день виготовлено вже понад 90 тис таких машин, а з урахуванням замовлень для фірм-партнерів - понад 100 тис. У результаті модель є лідером європейського ринку.

Для задоволення все зростаючого попиту на електричну версію акумулятори починають випускатися на основному заводі, в Мобєже, в окремому приміщенні.

У 2021 році підприємство освоює випуск Kangoo третьої генерації. У виробництво моделі було інвестовано 450 млн. євро. Як і у випадку з первістком закупили новий прес, тільки цього разу значно потужніший - з тиском 6600 тонн. Було змінено виробничий процес, зокрема для моделі з розсувними дверима Open Sesame, яка разом із передньою розпашною забезпечує надширокий отвір, без центральної стійки.

Kangoo вдруге за свою славну історію стає володарем почесного звання «Міжнародний фургон року» - цього разу вже 2022-го. У липні 2023 року з конвеєра зійшов уже 150-тисячний автомобіль третього покоління. А восени на автосалоні у Мюнхені презентували 7-місцеву версію. Щодня завод у Мобєже випускається 400 машин Kangoo, тобто по одному автомобілю кожні 90 секунд. І це справжній рекорд!


Источник: Авто Центр
Фото: Renault
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015