Сегмент SUV в Україні наблизився до максимальних показників і далі не зростає

20:45 14.12.2023
Сегмент SUV в Україні наблизився до максимальних показників і далі не зростає

Останні роки доля сегменту SUV в Україні стрімко зростала, встановлюючи рекорд за рекордом. В тому числі, за підсумками 2022 року був зафіксований рекорд - 78% проданих нових автомобілів належали до сегменту кросоверів або позашляховиків. Але в 2023 році відбулося те, що рано чи пізно мало статися - сегмент SUV досяг свого максимального значення.

Згідно даних AUTO-Consulting, наприкінці минулого та початку поточного років сегмент SUV продовжував і далі демонструвати максимальні показники. В деякі місяці його доля становила 84-85% і навіть 86% (!). Але починаючи з квітня-травня поточного року доля сегменту SUV в Україні почала стагнувати біля відмітки 80-82%.

Показовими стали останні 2 місяці продажів нових автомобілів на українському авторинку, коли доля сегменту SUV демонструє негативну динаміку - 81% та 80% ринку в жовтні-листопаді, проти 85% та 86% в аналогічні місяці минулого року відповідно. Це свідчить про досягнення максимальної частки ринку сегменту SUV в Україні.

І хоча за підсумками 11 місяців поточного року доля нових автомобілів сегменту SUV в Україні вже досягла 82%, а це чимале зростання з минулим роком (78%), експерти прогнозують зупинку показників цього сегменту на рівні біля цієї відмітки.


Источник: AUTO-Consulting
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015