Польська спілка роботодавців запропонувала переговори в питанні вантажних перевезень

20:41 07.12.2023
Польська спілка роботодавців запропонувала переговори в питанні вантажних перевезень

Польський Союз підприємців і роботодавців (ZPP) та Федерація роботодавців України домовилися про створення діалогового майданчика для досягнення компромісу щодо припинення блокади кордону. Про це йдеться у спільній заяві ZPP та ФРУ. Перша зустріч відбудеться 8 грудня.

Обидві бізнес-асоціації розраховують, що в такому форматі, можливо, вдасться знайти компроміс щодо розблокування пунктів пропуску й не допустити подальшої ескалації.

Президент ZPP Цезарій Казьмерчак окремо опублікував звернення з цього приводу, порадивши не сподіватися на те, що Україні вдасться надавити на Польщу через Брюссель.

«Це не політична війна, а торгова війна. У нас багато спільних інтересів, але також багато інтересів протилежних. І це саме такий інтерес. Деякі ваші політики намагаються надати цьому політичні розміри. Це є образливим та неприйнятним для нас», - сказав він.

Казьмерчак сказав, що польська сторона має кілька ключових претензій, зокрема в питанні роботі на європейському ринку: «Не буде такої ситуації, коли ваші перевізники їздять без режиму, який відповідає європейським стандартам, а польські будуть обмежуватися».

По-друге, він вважає, що влітку 2024 року «транспортний безвіз» для України буде завершено.

«Треба сісти й чесно поговорити. Тому Союз підприємців і роботодавців організовує зустріч нашого протестного комітету з вашими перевізниками, щоб, як [у Польщі] утвориться новий уряд, уже були якісь пропозиції на столі. Ми хочемо вирішити цей конфлікт, але не нашим коштом», - сказав він.


Источник: LIGA.net
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015