Польська сторона пропонує відкрити додаткову смугу для транспорту з України

20:59 02.12.2023
Польська сторона пропонує відкрити додаткову смугу для транспорту з України

Заступник міністра внутрішніх справ та адміністрації Бартош Гродецький під час прес-конференції з міністром інфраструктури Алвіном Гаджадуром розповів про інспекційну діяльність служб у зв'язку з посиленням контролю українських вантажівок.

Він повідомив, що, окрім планових контрольних заходів, служби зосереджені на забезпеченні громадського порядку на прикордонних переходах та під'їзних шляхах. Для підтримки служб у Люблінському та Підкарпатському воєводстві були виділені додаткові сили та ресурси.

Гродецький також додав, що в п'ятницю польські прикордонники надіслали лист українській стороні, в якому запропонували відкрити додаткову смугу для перевізників, а саме для порожнього транспорту з України. Він висловив сподівання, що українська сторона відреагує якнайшвидше і наступного понеділка смуга буде відкрита.

Засідання транспортної ради ЄС заплановане на 4 грудня 2023 року в Брюсселі. Польська сторона висловила прохання, щоб одним із питань порядку денного було обговорення наслідків дії угоди між Україною та ЄС, яка діє з 1 липня 2022 року. Раніше Міністерство також звернулося до Єврокомісії з проханням призначити комітет, який перевірить ці наслідки.


Источник: inPoland
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015