Tesla Model Y обійшов Jeep Wrangler під час підйому на піщаний пагорб

19:27 02.12.2023
Tesla Model Y обійшов Jeep Wrangler під час підйому на піщаний пагорб

Позашляховики Toyota вважаються найпотужнішими та найнадійнішими у світі. Що пояснює популярність Land Cruiser серед любителів бездоріжжя та тюнерів. Але нещодавно в Twitter опублкували два ролики, що демонструють позашляхові здібності електрокросовера Tesla Model Y. Щоправда, їх героєм став не товарний автомобіль, а його модернізована версія з піднятою підвіскою та неоригінальними колісними дисками й шинами.

В одному з роликів Model Y піднімається по рампі RTI (індекс переміщення по рампі). Ці пандуси зазвичай використовують для демонстрації шарнірів підвіски автомобіля. Завдяки акумуляторній батареї в підлозі кросоверу вдалося під'їхати до кінця рампи. При цьому автомобіль залишався відносно рівним, хоча переднє праве колесо було підняте над землею. Але такі здібності стануть у нагоді Tesla Model Y на рівній дорозі, але не на бездоріжжі.

Try not to laugh. pic.twitter.com/6zGDKJYqF1

— Ray (@ray4tesla) November 27, 2023

Toyota Land Cruiser впоратися із заїздом на рампу не вдалося. Вже на половині автомобіль нахилився на правий бік та вже був готовий перекинутися. Причина у конструкції. Справа в тому, що у Land Cruiser більша частина ваги зосереджена спереду, а задня дуже легка. Крім того, у нього шарнірна підвіска, вища та гнучкіша, ніж у Tesla Model Y. Це дозволяє пікапу впевнено почуватися на бездоріжжі.

У другому ролику модифікований Model Y обганяє конкурентів у швидкісному підйомі схилом величезної піщаної дюни. Тоді як двом Jeep Wrangler позаду нього довелося розвернутися на півдорозі. Обійти позашляховики електрокросоверу вдалося завдяки потужності та крутному моменту силової установки.

Who said you can’t off-road a Tesla? ? pic.twitter.com/hjhWHnCJlv

— ChargeGo (@ChargeGoGroup) November 26, 2023

Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015