Україна і Польща обговорили умови для розблокування кордону

20:58 01.12.2023
Україна і Польща обговорили умови для розблокування кордону

Міністерство відновлення України та Міністерство інфраструктури Польщі разом працюють над розблокуванням кордону.

Як повідомляє пресслужба Мінвідновлення, у Варшаві в п'ятницю, 1 грудня, відбулася зустріч заступника міністра Сергія Деркача з держсекретарем польського Мінінфраструктури Рафалом Вебером. Вони погодили низку кроків, серед яких:

У відомстві уточнили, що питання зміни або скасування «транспортного безвізу» не обговорювалося. Польські протестувальники вимагають, щоб Угринів - Долгобичув і Нижанковичі - Мальховіце працювали тільки для транспорту на реєстрації ЄС, але для України це неприйнятно. У Мінвідновлення додали, що працюють над врегулюванням черг на кордоні та зниженням навантаження на пункти пропуску.

Польські перевізники, які протестують на кордоні з Україною з 6 листопада, зокрема вимагають повернути систему дозволів для українських перевізників. Євросоюз на тлі повномасштабної війни скасував дозволи на в'їзд українських перевізників у ЄС щонайменше до 30 червня 2024 року для лібералізації вантажних перевезень. Заступник міністра інфраструктури Сергій Деркач казав, що питання дії «транспортного безвізу» є принциповим для України.


Источник: NV.UA
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015