Уряд Польщі підтримав позицію своїх перевізників, які блокують кордон з Україною

15:50 28.11.2023
Уряд Польщі підтримав позицію своїх перевізників, які блокують кордон з Україною

Міністр інфраструктури Польщі Анджей Адамчик надіслав листа віцепрем'єр-міністру з відновлення України, міністру розвитку громад, територій та інфраструктури Олександру Кубракову з пропозиціями щодо шляхів розблокування польськими перевізниками руху вантажівок на прикордонних контрольно-пропускних пунктах (КПП).

Як ідеться у повідомленні на сайті польського уряду в понеділок, 27 листопада, Адамчик вказав, що однією з причин акції протесту польських перевізників є запровадження українською стороною системи так званої «електронної черги».

«Це унеможливлює виконання подальших замовлень і знижує конкурентоспроможність компаній», - пояснив він.

Адамчик запропонував Кабінету міністрів України скасувати обов'язкову реєстрацію в «єЧерзі» транспорту, що повертається в Європейський Союз (ЄС) без вантажу, принаймні на двох пунктах пропуску.

Також міністр звернувся до президента Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн з проханням підтримати його звернення до українського уряду щодо деактивації «єЧерги».

Водночас він зазначив, що польські перевізники вимагають передусім відновлення для українських перевізників дозволів на міжнародні перевезення, які було скасовано угодою між ЄС і Україною з 1 липня 2022 року («транспортний безвіз»).

Тому Адамчик звернувся і до єврокомісара з питань транспорту Адіни Велян із проханням проаналізувати вплив цієї угоди на ринок автомобільних перевезень ЄС.

Нагадаємо, польські перевізники з 6 листопада блокують українські вантажівки на трьох КПП: «Корчова - Краківець», «Дорогуськ - Ягодин» і «Гребенне - Рава-Руська». З 23 листопада страйк поширили на КПП «Медика - Шегині».


Источник: enkorr
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015