Великобританія інвестує 2 млрд фунтів стерлінгів в автомобільну промисловість

21:15 27.11.2023
Великобританія інвестує 2 млрд фунтів стерлінгів в автомобільну промисловість

Уряд Великобританії обіцяє 2 млрд фунтів стерлінгів ($2,52 млрд) інвестицій у британське автомобільне «стратегічне виробництво», яке, безумовно, включатиме електромобілі ZEV (zero-emission vehicle - автомобіль з нульовим рівнем викидів) та ланцюги поставок.

Уряд Великобританії оголосив про програму фінансування у розмірі 4,5 млрд фунтів стерлінгів ($5,67 млрд) для інвестицій у стратегічні виробничі сектори Великобританії, з яких понад 2 млрд фунтів стерлінгів призначені для автомобільної промисловості.

Фінансування буде доступне з 2025 року протягом п'яти років, що забезпечить промисловості довгострокову впевненість у своїх інвестиціях.

Це дозволить Великобританії лишатись в авангарді переходу до автомобілів без викидів, та дозволить країні «скористатися можливостями зростання в новій зеленій економіці». Очікується, що в автомобільній галузі фінансування буде спрямоване на підтримку виробництв, ланцюжка поставок і розробку транспортних засобів з нульовим рівнем викидів (ZEV).

Аналітики вважають, що цей крок покликаний підвищити привабливість Великої Британії для масштабних майбутніх інвестиційних проектів - чи то в електромобілі, чи то в основні компоненти, такі як акумулятори. Великобританія стикається з жорсткою конкуренцією з боку США та ЄС у залученні міжнародних інвестицій у ключові галузі виробництва, такі як автомобілебудування. США мають значні стимули для промислових інвесторів у своєму Законі про зниження інфляції (IRA), і ЄС також планує подібні заходи.

Канцлер казначейства Джеремі Хант сказав: «Наші 4,5 мільярда фунтів стерлінгів дозволять у багато разів збільшити фінансування з приватного сектору, що, в свою чергу, сприятиме зростанню нашої економіки, створюючи більш кваліфіковані, високооплачувані робочі місця в нових галузях промисловості, які будуть побудовані на довгострокову перспективу».

Британська автомобільна торговельна організація привітала цю новину. Майк Хос, виконавчий директор SMMT, сказав, що ця заява є «беззаперечним вотумом довіри до критично важливої автомобільної промисловості Великої Британії».

«Ці додаткові державні інвестиції свідчать про те, що автомобільний сектор Великобританії має таланти, інновації та рішучість, необхідні для процвітання в умовах жорсткої глобальної конкуренції. Це принесе користь не лише автомобільному сектору, але й усій країні з точки зору зростання, створення високооплачуваних робочих місць та підвищення продуктивності праці. Це також є потужним сигналом того, що Великобританія відкрита для бізнесу».


Источник: AUTO-Consulting
Фото: Autocar
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015