Польські перевізники можуть заблокувати ще один пункт пропуску на кордоні з Україною

20:44 23.11.2023
Польські перевізники можуть заблокувати ще один пункт пропуску на кордоні з Україною

Кількість заблокованих пунктів пропуску на польському кордоні може зрости до п'яти, протестувальники можуть заблокувати ПП «Нижанковичі - Мальховіце». Про це повідомила Державна митна служба у Telegram-каналі.

«За непідтвердженою інформацією, є наміри поширити блокаду також на пункт контролю «Нижанковичі - Мальховіце». Там електронна черга з вантажних автомобілів на виїзд з України зросла з 1,3 тис. до 2 тис. автомобілів», - зазначено в повідомленні.

Лідер польських перевізників, які блокують кордон, Рафал Меклер з ультраправого Національного руху оприлюднив мапу, на якій позначив хрестами місця на кордоні і зазначив «вікна», які ще відкриті для виїзду з України.

«Є запас для ескалації», - написав Меклер.

Незаблокованими на польському кордоні залишаються два пункти пропуску, які відкриті для порожніх вантажівок: «Нижанковичі - Мальховіце» і «Устилуг - Зосін».

За словами Меклера, протестувальники наполягають на поверненні до системи видачі дозволів українським вантажоперевізникам у Євросоюзі, що не поширюватиметься на гуманітарну й військову допомогу, а також створенні окремих коридорів і «живої» черги на виїзд порожніх автомобілів із номерами ЄС на пунктах пропуску.

«Отримуємо це на папері і в той самий момент йдемо з кордону. М'яч на боці України», - написав Меклер.


Источник: Європейська правда
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015