Українські консули зустрілися з польськими протестувальниками, що блокують пункти прокуску на кордоні

15:09 18.11.2023
Українські консули зустрілися з польськими протестувальниками, що блокують пункти прокуску на кордоні

Українські консули відвідали пункти пропуску «Рава-Руська-Гребенне» і «Дорогуськ - Ягодин», які блокують польські перевізники. Про це повідомив посол України в Польщі Василь Зварич.

«Під час візитів відбулися зустрічі з представниками місцевої поліції, українськими перевізниками, а також польськими протестувальниками. Консули закликали польську сторону якнайшвидше розблокувати рух вантажного транспорту і забезпечити усім необхідним українських водіїв, які змушені чекати в багатокілометрових чергах», - зазначив посол.

«На жаль, станом на сьогодні, польські протестувальники відкинули напрацювання делегацій України, Польщі і ЄК щодо покращення руху вантажних перевезень через українсько-польський державний кордон, який є також кордоном між Україною і ЄС», - додав він.

За словами Зварича, протестувальники далі вимагають відновлення дозволів на міжнародні комерційні вантажні перевезення між Україною і Польщею, «що суперечить двосторонній угоді між Україною і ЄС, яка є юридично зобов'язуючою для України й усіх країн-членів Євросоюзу». 


Источник: Цензор.НЕТ
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015