В уряді розповіли про переговори з протестувальниками, які блокують кордон з боку Польщі

17:06 14.11.2023
В уряді розповіли про переговори з протестувальниками, які блокують кордон з боку Польщі

Заступник міністра інфраструктури Сергій Деркач, який представляв Україну на зустрічі з представниками польської влади та протестувальниками для розблокування пунктів пропуску, розповів про підсумки переговорів. Про це Деркач розповів у Facebook.

За словами посадовця, головною вимогою протестувальників з польського боку кордону є повернення до системи дозволів на вантажні перевезення для українських водіїв, хоча це питання на таких переговорах не вирішується.

«Було зрозуміло, що питання подальшого блокування кордону - не стільки для вирішення нагальних питань і проблем, а для того, щоб зробити або велику комунікаційну кампанію з цього, або зробити політичну історію й тримати кордон зачиненим якнайдовше», - сказав Деркач.

Він наголосив, що принциповою вимогою України є продовження існування бездозвільної системи перетину кордону («транспортного безвізу») та його продовження - щонайменше до перемоги у війні з Росією.

«Абсурдність вимоги в тому, що польські протестувальники звертаються не до свого уряду, а хочуть, щоб Україна звернулась до ЄС щодо дозволів. Інші питання протестувальників не цікавлять», - зазначив заступник міністра.

Він додав, що Україна домовилась про окремі перемовини «на основі двосторонньої комунікації з польським урядом, з воєводствами».

«Також потрібно долучати до цієї розмови Європейський Союз. До цієї зустрічі вони не встигли долучитись. Тому ще будемо чекати на відповідь Європейського Союзу, щоб обговорити це питання в тристоронньому складі», - підсумував Деркач.


Источник: Європейська правда
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015