Аналіз ринку електромобілів в Україні

13:57 13.11.2023
Аналіз ринку електромобілів в Україні

Одна з найпомітніших та найважливіших технологічних трансформацій сьогодні відбувається у світовому автопромі. Електромобілі, які ще кілька десятиліть тому виглядали як модні іміджеві іграшки чи образи футуристичного майбутнього, стають не лише екологічно, а й економічно привабливим засобом пересування. Розвиток електромобілебудування і розбудова надійної та комфортної супутньої інфраструктури призводять до створення нової галузі світової економіки.

Насамперед це обумовлено серйозними кроками у боротьбі з кліматичними змінами. Європейська комісія законодавчо закріпила заборону на продаж на території ЄС автомобілів, оснащених двигунами внутрішнього згоряння з 2035 року. Тому основним транспортним засобом вже найближчим часом стануть електромобілі. Електромобілебудування у всьому світі сьогодні переживає бум. Електрокари постійно вдосконалюються. Зростає їх якість, збільшується ємність акумуляторів, знижується час заряджання.

За результатами опитувань, на сьогоднішній день, більш ніж половина автовласників в Україні готові пересісти на електромобілі. Насамперед тому, що вони є екологічним транспортом, по-друге - через високі ціни на пальне, по-третє - тому, що вони вигідніші в обслуговуванні та експлуатації. І проблема малої кількості електрокарів на дорогах України полягає тільки в відсутності належної супутньої інфраструктури.

Популярні електромобілі в Україні

Економіка електрокарів стає дедалі конкурентнішою. У гонку, в знов утвореному сегменті ринку, включились всі автомобільні гіганти. Поруч з європейськими, американськими та японськими виробниками, все більш значну частку ринку займають китайські бренди. Крім того, значна частина світових корпорацій розміщує свої промислові потужності на території КНР, а деякі створюють спільні підприємства з місцевими виробниками. Тому світова частка електромобілів вироблених в Китаї неухильно зростає.

Тож не дивно, що китайські електромобілі у великій кількості з'явилися на українському ринку. Тим більш, що якість більшості з них впритул наближується до показників лідерів. А вартість, у порівнянні з аналогічними моделями, є значно нижчою. Тому, за співвідношенням ціна-якість, китайські електромобілі цілком конкурентоспроможні на українському ринку.

Серед представлених на світовому ринку марок найбільшою популярністю серед українців користуються моделі: Tesla, Nissan, Toyota, Volkswagen, Honda, Audi, BYD та інші. При цьому, слід зазначити, що серед моделей відомих виробників, на українському ринку користуються попитом, як оригінальні моделі, так і їхні китайські аналоги. Це додає деякої плутанини в визначені найбільш популярних моделей, але, в цілому, яскраво характеризує стан ринку електромобілів в Україні.

Автосалон електромобілів CHI New Energy

Компанія CHI New Energy ефективно працює в Україні починаючи з 2017 року. Вона пропонує клієнтам високоякісний сервіс, консультаційну підтримку, вигідні умови співпраці, а також безліч додаткових переваг. Гарантійне обслуговування здійснюється спеціалістами власної СТО. Більшість працівників компанії вже накопичили відносно великий досвід, який тільки можливо отримати у такій молодій галузі.

CHI New Energy спеціалізується на продажу електромобілів вироблених у Китаї. Серед моделей представлених у автосалоні компанії у Києві, як моделі відомих світових виробників, так і безпосередньо китайські електрокари. Пропонуються як нові електромобілі, так і автівки з пробігом. У разі продажу авто з пробігом, ретельно перевіряється історія та технічний стан транспортного засобу.

CHI New Energy впевнено просуває на українському автомобільному ринку найсучасніші моделі електромобілів. Фахівці з маркетингу ретельно досліджують тенденції розвитку галузі та клієнтські вподобання. Постійно ведеться робота з удосконалення сервісу та розширення обсягу пропозицій. Тим самим компанія, в межах своїх можливостей, створює всі належні умови для подальшого розповсюдження електромобілів на всій території України.


Источник: CHI New Energy
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015