General Motors згорнула виробництво футуристичних роботаксі

19:50 11.11.2023
General Motors згорнула виробництво футуристичних роботаксі

Ще нещодавно автомобільний гігант General Motors планував розширити виробництво своїх роботаксі Cruise Origin. Утім через проблеми з безпекою та критику з боку регуляторів виробництво тимчасово згортають.

Цього тижня гендиректор Cruise Кайл Фогт повідомив колегам на закритій зустрічі, що компанія вже виготовила сотні автомобілів Origin, а цього «більш ніж достатньо на найближчу перспективу», пише Forbes.

Речниця General Motors Чаїті Сен оголосила, що компанія тимчасово припинить виробництво таких автівок. Це станеться після того, як буде завершено виготовлення невеликої кількості передкомерційних транспортних засобів.

За словами Фогта, під час цієї «паузи» компанія шукатиме способи відреагувати на занепокоєння з приводу того, що її автономні транспортні засоби ще недостатньо безпечні для роботи на вулицях великих міст.

«Під час цієї паузи ми використовуватимемо час з розумом. Якщо ми хочемо відновити довіру, … ми повинні проводити дискусії, ці речі мають чути від нас, а не від преси», - заявив гендиректор Cruise на зустрічі.

Торік автівки Cruise з'явилися на дорогах Сан-Франциско, Лос-Анджелеса та інших міст в США. Вони вже встигли відзначитися в низці інцидентів. Зокрема, в одному з випадків автівка переїхала жертву ДТП. Крім цього, з'являлися повідомлення про те, що роботаксі Cruise має проблеми з розпізнаванням дітей. При цьому Origin є повністю автономним транспортним засобом, що не має ручного керування чи педалей, які б дозволили пасажирам за потреби втрутитися в ситуацію на дорозі.

Ще наприкінці жовтня компанія анонсувала, що її безпілотні авто з'явиться на вулицях Токіо у 2026 році. Однак місяць тому влада американського штату Каліфорнія позбавила Cruise дозволів на використання її безпілотного роботаксі, і наразі всі операції з ними зупинені.


Источник: NV.UA
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015