Виробник електромобілів Nio відмовилась від будівництва заводу в США

21:41 07.11.2023
Виробник електромобілів Nio відмовилась від будівництва заводу в США

Компанія Nio, що виробляє електромобілі, раніше розглядала можливість налагодити виробництво машин у трьох штатах, але зрештою вирішила, що це буде занадто дорого, натомість автовиробник й надалі імпортуватиме електромобілі з Китаю.

Пошуки Nio потенційного виробничого майданчика в США не дали жодних результатів, що призвело до того, що автовиробник замість цього вирішив імпортувати електромобілі з Китаю. Отже, виробник електромобілів тимчасово відмовився від будь-яких перспектив того, щоб його електромобілі могли претендувати на податкові пільги.

Закон про зниження інфляції надає до 7500 доларів податкових пільг для американських покупців, які вибирають електромобілі, виготовлені в Північній Америці.

На конференції NextChina, організованій інформаційним агентством China Project у Нью-Йорку, Ганеш Айєр, голова підрозділу Nio у США, заявив, що автовиробник не буде частиною хвилі іноземних автовиробників, які відкривають заводи в США. Замість цього компанія планує почати імпорт авто китайського виробництва в Штати вже до 2025 року.

У Китаї Nio оголосила, що скорочує свій штат на 10 відсотків і відкладає, або скасовує інвестиції в довгострокові проекти, які не принесуть віддачу протягом наступних трьох років. Фінансова ситуація компанії є невизначеною. Саме бажанням зекономити і пояснюється відмова від ідеї будівництва виробничих майданчиків у США.

У компанії також зазначили, що бренд покладається на кількох постачальників, які не працюють у США. Крім того, найдорожчі автомобілі Nio не матимуть права на отримання стимулів, незалежно від місця їх виробництва, через їхню високу рекомендовану роздрібну ціну.


Источник: Autogeek
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015