В Україні створили наземного робота для евакуації поранених бійців

19:02 30.10.2023
В Україні створили наземного робота для евакуації поранених бійців

Спираючись на потреби Сил оборони, українські інженери створили спеціального робота під назвою MedEvac. Він призначений для швидкої та безпечної евакуації поранених бійців з поля бою.

За словами розробника Володимира Яценка, інноваційний робот-евакуатор пройшов випробування і зараз перебуває на стадії доопрацювання. Він відмінно зарекомендував себе в умовах бойових дій, оскільки може без особливих складнощів дістатися навіть у важкодоступні місця і вивезти поранених бійців.

Робот має дальність дії до 10 км і здатний перевозити військових вагою до 100 кг. Також він отримав захищений радіоканал, потокове відео високої чіткості, систему ретрансляції для БПЛА. У рух його приводять чотири незалежні електромотори. Управління цим роботом здійснюється віддалено через систему «Довбуш».

«Одним із найбільш критичних періодів для пораненого бійця є час між отриманням поранення та отриманням медичної допомоги. Саме в цей вирішальний період відбувається більшість смертей. Розробники цього робота-евакуатора MedEvac сподіваються значно скоротити час, необхідний для доставлення поранених солдатів у безпечне місце, потенційно рятуючи незліченну кількість життів на війні», - йдеться в повідомленні видання Defence Blog.


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015