Volkswagen опублікував перші фотографії електричного універсала ID.7 Tourer

16:29 30.10.2023
Volkswagen опублікував перші фотографії електричного універсала ID.7 Tourer

Компанія Volkswagen показала електричний універсал ID.7 Tourer. Модель вийде на європейський ринок у 2024 році і багато в чому повторить споріднений ліфтбек ID.7. Можна припустити, що універсалу дістанеться електромотор APP550, аналогічне «п'ятидверці» оснащення і навіть запас ходу з топовою батареєю ємністю 91 кіловат-година в нього становитиме ті самі 700 кілометрів.

Концептуальний Volkswagen ID.Space Vizzion, який у 2019 році був заявлений як провісник серійної моделі, перетвориться на ID.7 Tourer. Батарейний універсал вийде на європейський ринок наступного року і запропонує все те ж саме, що ліфтбек ID.7, але в більш практичному кузові. За коефіцієнтом аеродинамічного опору «турер» лише трішки поступиться ліфтбеку - 0,24 замість 0,23, зате дещо перевершить його за місткістю. З розкладеними кріслами об'єм багажника універсала складе 545 літрів (у ID.7 - 532 л), зі складеними - 1714.

В іншому жодних серйозних відмінностей від ліфтбека, найімовірніше, не буде. Але повністю розкрити зовнішність новинки Volkswagen ще не готовий, а тому приховав усе своє цікаве під камуфляжем. Як і ID.7, універсал ID.7 Tourer побудований на модульній архітектурі MEB і оснащений електромотором нового покоління потужністю 286 кінських сил і 550 Нм крутного моменту. Подробиці оснащення поки що невідомі, однак і тут жодних сюрпризів бути не повинно. З великою ймовірністю універсалу дістануться центральний дисплей діагоналлю 15 дюймів, кліматична установка з електроннокерованими дефлекторами та проєкційний дисплей з доповненою реальністю.

Також для ліфтбека, а отже, і для ID.7 Tourer, заявлений набір електронних асистентів, що включає автопаркувальника з функцією запам'ятовування попередніх маневрів (до 50 метрів) і напівавтопілот Travel Assist, що використовує ройовий інтелект для керування машиною в місцях без розмітки. У цьому разі електроніка покладається на анонімні дані, отримані від інших «Фольксвагенів» за протоколом зв'язку V2V. І ліфтбек, і універсал входять до списку з 10 нових електричних моделей, які Volkswagen випустить до 2026 року.


Источник: Мотор
Фото: Volkswagen
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015