До України прибула перша броньована швидка, придбана за кошти United24

16:56 16.10.2023
До України прибула перша броньована швидка, придбана за кошти United24

До України прибула перша броньована швидка для евакуації поранених, придбана за кошти United24. Усього замовлено 13 автівок, їх виготовлятимуть у Канаді. Про це повідомила пресслужба МОЗ.

Вартість усіх замовлених автівок становить 124 млн грн. Автомобілі призначені для евакуації поранених із лінії фронту до найближчого медзакладу. Кожна автівка відповідає балістичним стандартам НАТО, а саме стандарту STANAG 4569 рівня II.

«Серед особливостей транспорту також «автовзуття», тобто шини. Одна з їхніх характеристик - вони можуть їхати спущеними: у разі втрати тиску завдяки спеціальній конструкції швидкість варіюється від 50 до 150 км (залежно від ваги машини та якості дороги). На практиці у нашій реальності це означає: якщо шина проб'ється осколком, швидка не стане посеред поля під обстрілами», - розповіли у МОЗ.

«Крім того, ці авто повнопривідні - можуть їздити польовими, розбитими війною дорогами», - додали у відомстві.

Очільник МОЗ Віктор Ляшко, коментуючи прибуття автівки в Україну, подякував усім, хто донатить, наголосивши, що ці пожертви рятують життя.

«Дякую кожному, хто підтримує нас у складний час повномасштабної війни. Ваші донати важливі. Вони, без перебільшення, рятують життя українців. Броньовані швидкі дозволять робити це ще ефективніше, евакуюючи поранених із найгарячіших точок фронту», - висловився міністр.


Источник: Espreso.tv
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015