В Італії Stellantis налагодить випуск інноваційних електромобілів

14:25 08.10.2023
В Італії Stellantis налагодить випуск інноваційних електромобілів

Концерн Stellantis активізує електрифікацію своєї лінійки. Найближчими роками представлять одразу п'ять нових електричних моделей, більшу частину з яких побудують на сучасній платформі STLA Medium. Про це повідомляє видання Automotive News Europe.

Зокрема, вже у 2024 році електричною версією E-Tense обзаведеться хетчбек DS 4. Очікується, що її оснастять тією ж силовою установкою, що і молодшого брата DS 3, а також Peugeot 308 і Opel Astra.

Це означає, що електромобіль DS 4 отримає 156-сильний мотор і акумуляторну батарею ємністю 54 кВт.год. Його запас ходу становитиме близько 400 км.

Слідом за DS 4 E-Tense підуть більш досконалі електромобілі, побудовані на платформі STLA Medium, як новий Peugeot E-3008. Топові їхні версії отримають батарею ємністю 98 кВт.год і зможуть проїхати до 700 км без підзарядки.

Однією з моделей на архітектурі STLA Medium буде наступник DS 9 - його презентують у 2024 році. А роком пізніше з'явилося друге покоління кросовера DS 7, яке також запропонують в електричному виконанні. На 2026 рік заплановані прем'єри двох великих кросоверів - наступника Opel Insignia і нової Lancia Aurelia.

Електромобілі на платформі STLA Medium випускатимуть на підприємстві концерну Stellantis в італійському місті Мелфі. Зараз там збирають Fiat 500X, Jeep Renegade і Compass, але завод планують перепрофілювати під виробництво електрокарів.


Источник: Фокус
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015